Tuesday, December 1, 2009

Σώστε τα "λαχανί ανθρωπάκια"

Mέσα στον καταιγισμό των άλλων γεγονότων πέρασε απαρατήρητο. Αλλά δεν έπρεπε. Μια μικρή συνδικαλιστική ομάδα, εντελώς δευτερεύουσα και ασήμαντη κατά τα άλλα, ακόμη και μέσα στο εργασιακό πλαίσιο όπου δραστηριοποιείται, εξαπέλυσε τη σφοδρότερη (και ασφαλώς τη χυδαιότερη) επίθεση που έχει έως τώρα δεχθεί υπουργός. Χωρίς να υπάρχει κρίση, χωρίς να υπάρχει ένταση, έτσι απλώς χωρίς πρόγραμμα.
Ούτε οι λιμενεργάτες (που έχουν και μια φήμη για την αθυροστομία τους), που ήταν σε απεργία και πόλεμο για το λιμάνι, δεν διανοήθηκαν να βγάλουν τέτοια ανακοίνωση σε βάρος της Λούκας Κατσέλη, όπως αυτή που εκδόθηκε από το Σύλλογο Μηχανικών Τεχνικής Εκπαίδευσης της ΔΕΗ κατά της Τίνας Μπιρμπίλη. Είναι οι μηχανικοί που δεν έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο – είναι απόφοιτοι ανωτέρων σχολών, αλλά ανέλαβαν να βγάλουν τη “βρώμικη” δουλειά.
Το “βρώμικη” δεν είναι τρόπος του λέγειν. Η κεντρική ιδέα αναφέρεται ρητά: “κάτω τα χέρια από το λιγνίτη”. Λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν είναι ίσως η καλύτερη ιδέα, αλλά πάντως είναι μια θεμιτή στάση. Αυτό που ήταν εντελώς αθέμιτο, πέρα από κάθε φαντασία, ήταν το ύφος της επίθεσης. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

"www.freecity.gr"

No comments: